Biscottificio Mattei
Siden 1858 har Antonio Mattei produceret italienske biscotti og konfekture i den historiske bageri og butik beliggende på Via Ricasoli, i hjertet af den gamle by Prato, Toscana.
Han var den første til at udvikle opskriften på mandelbiscotti, almindeligt kendt som "Cantucci" eller "Cantuccini." Hans originale opskrift blev tildelt en pris ved udstillingerne i Firenze (1861), London (1862) og Paris (1867). Opskriften er stadig en hemmelighed i Pandolfini-familien, der arvede den gamle bageri i 1904, og de er nu i fjerde generation af drift.
Mattei Biscotti di Prato er en del af den toscanske sliktradition, der ser dem som den perfekte ledsager til slutningen af måltidet sammen med Vin Santo eller kaffe. Alle Matteis produkter bages stadig frisk dagligt af enkle ingredienser, der blandes med største omhu, på samme sted siden dets grundlæggelse. Dejen formes i hånden, og efter bagning i ovnen skæres brødene, stadig varme, hvilket giver form til de duftende biscotti. De pakkes altid i den ikoniske blå pose og bindes i hånden med farvet snor.